Smslån

Smslån är en låneform som blivit allt vanligare bland det svenska folket och är en korttidskredit där man kan låna mellan 500 kr och 10 000 kr under vanligtvis 30 till 90 dagar. Det finns dock flera långivare inom smslån som erbjuder både kortare och längre löptid än så.

När man ansöker om ett smslån bör man vara beredd på att det är ett lån där man snabbt har pengarna på kontot men det är också ett lån som kostar mer än till exempel ett privatlån gör om det handlar om större summor. Så om du hade tänkt dig att låna mer än 5000 kr så kan ett privatlån vara ett bättre alternativ att välja.

Hur ansöker man om ett smslån?

Att ansöka om ett smslån är numera samma process som att ansöka om ett privatlån då man gör ansökan på långivarens hemsida. Kraven för att få ett smslån beviljat skiljer sig mellan olika långivare och läsaren hittar mer information om detta längre ner på sidan.

Något man däremot bör tänka på innan man ansöker om ett smslån är att noggrant jämföra mellan olika långivare som vi har här på Låna-snabbt.org för att hitta den långivare som erbjuder det smslån som har den lägsta räntan.

Räntefria smslån

Sedan flera år tillbaka så kan man som låntagare hitta ett räntefritt smslån utan några större problem då det finns gott om långivare som erbjuder sina nya kunder ett helt räntefritt smslån. Det är också en av de största anledningarna till varför man ska jämföra priset mellan olika långivare då det kan vara en skillnad på 1000 kr mellan olika långivare.

Har man redan använt sig av en långivares räntefria smslån så kan man istället vända sig till en annan långivare för att hitta det billigaste smslånet.

Generella krav för att få ett smslån beviljat

För att få ett smslån beviljat bör man uppfylla de här kraven:

  • Mellan 18 och 21 år gammal
  • Inkomst från tjänst eller pension
  • Folkbokförd i Sverige
  • Svenskt bankkonto
  • Sakna betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten

Varje långivare har sina egna krav och villkor för att låna ut pengar men de ovanstående kraven har nästan alla långivare gemensamt. De två största skillnaderna mellan olika långivare brukar vara om de accepterar betalningsanmärkningar eller inte och vilket krav de har på låntagarens inkomst.

Smslån med betalningsanmärkningar

Det är inte lika svårt att hitta ett smslån med betalningsanmärkningar som det är att hitta ett privatlån med betalningsanmärkningar. Många långivare som erbjuder smslån accepterar nämligen att deras låntagare har betalningsanmärkningar så länge som de inte har något skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.

För mer information om smslån med betalningsanmärkningar läs sektionen om smslån med betalningsanmärkningar.

Smslån utan UC

Många som ansöker om ett smslån vill inte att det ska synas senare på en kreditupplysning. Därför är det inte många smslångivare som använder sig av Upplysningscentralen utan de använder sig istället vanligtvis för antingen Creditsafe eller Bisnode för detta.

Då kommer det inte att synas nästa gång en förfrågan görs att man har ansökt om ett smslån.
Du hittar en komplett lista på vilka långivare som använder sig av UC i sektionen för Smslån utan UC.