Ett privatlån med betalningsanmärkningar är inte helt enkelt att hitta då det inte är så vanligt att långivare som erbjuder privatlån till personer som har haft svårigheter med sin ekonomi sedan tidigare. Däremot så är det inte helt omöjligt att man kan lyckas hitta ett privatlån med betalningsanmärkningar så länge som man inte har något skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten.

Låna pengar med betalningsanmärkningar

Trots att man haft tidigare svårigheter i sin ekonomi så innebär det inte per automatik att man kommer ha samma svårigheter i framtiden. Med det sagt så är det mycket svårare att hitta en långivare som erbjuder privatlån med betalningsanmärkningar än vad det är att hitta smslån med betalningsanmärkningar. För det är helt enkelt en större risk med privatlån då det ofta innebär att man lånar en betydligt större summa än vad man gör med ett smslån.

Så man måste vara förberedd på att det kan vara jobbigare att hitta en långivare som accepterar att man har betalningsanmärkningar. Mycket beror dock på hur ens ekonomi ser ut i övrigt.

Har man en låg inkomst så har man svårare att hitta en långivare än om man har en relativt hög inkomst. Samma sak gäller beroende på hur stora skulder man har utöver det lånet man ansöker om.

En långivare som accepterar att deras låntagare har betalningsanmärkningar ser till personens samlade ekonomi så om den i övrigt ser bra ut så finns det en större möjlighet att man kommer att få lånet beviljat.

Krav för att låna pengar med betalningsanmärkningar

Varje långivare har sina egna krav och villkor som de ställer på sina låntagare men de här generella kraven måste uppfyllas för att få ett privatlån beviljat trots betalningsanmärkningar:

  1. Inget skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
  2. Inkomst på minst 120 000 kr per år
  3. Mellan 18 och 25 år gammal
  4. Folkbokförd i Sverige
  5. Svenskt bankkonto

Beroende på vilket belopp som låneansökan gäller så skiljer sig kravet på vilken inkomst låntagare måste ha och även mellan olika långivare.