Något som många tyvärr missförstår är innebörden av UC och förknippar det med att det står för kreditupplysning men det stämmer som sagt inte. För när man talar om UC så menar man kreditupplysningsföretaget Upplysningscentralen. Du utför visserligen kreditupplysningar men det är inte en synonym för sådana.

Det finns gott om andra företag som gör kreditupplysningar. Ett par exempel är Creditsafe, Bisnode och Instantor. Smslån utan UC menas då att man kan ansöka om ett smslån utan att en kreditupplysning görs hos Upplysningscentralen utan då istället hos ett annat sådant företag.

Varför ett smslån utan UC?

När man ansöker om ett smslån utan UC så kommer det inte att finnas någon förfrågan som sparas. Den visas inte upp för andra långivare som gör en kreditupplysning. Om du senare vill ansöka om ett privatlån så finns det inte med på kreditupplysningen att du tidigare ansökt om ett smslån.

Därför så är ett smslån utan UC något man bör försöka att få. Då detta minskar framtida problem man kan ha om en senare långivare kan se att personen har ansökt om smslån.

Numera så är det ytterst få smslångivare som använder sig av Upplysningscentralen för sina kreditupplysningar. Majoriteten använder sig istället av Creditsafe eller Bisnode för dessa. För att vara på den säkra sidan bör du läsa igenom listan ovanför. För att vara säker på att långivaren inte använder sig av Upplysningscentralen.

Att tänka på när man ansöker om ett smslån utan UC

Något man bör tänka på när man ansöker om ett smslån utan UC är att det finns långivare som erbjuder både smslån och privatlån samtidigt. Ett exempel är Smspengar där låntagaren kan få ett smslån upp till 10 000 kr och därefter är det ett privatlån. När man ansöker om ett smslån används inte UC men om man ansöker om ett privatlån används UC.

Så det är viktigt att tänka på att en långivare kan använda sig av två olika kreditupplysningsföretag beroende på vilket belopp som ansökan gäller. Därför är det något man bör tänka på som sagt innan man ansöker om ett smslån utan UC.