Smslån har blivit en allt mer populär låneform och troligtvis så är det inget som kommer att ändras då det är ett bra sätt att enkelt låna pengar under en kortare tid. Fördelen som smslån har gentemot andra låneformer är att det går att få ett räntefritt smslån när man använder sig av en långivare för första gången.

Något som inte går att få om man använder sig av privatlån. Fördelen man får då är att man har möjligheten att under en kortare period, vanligtvis mellan 30 och 90 dagar kan låna upp till 10 000 kr utan ränta och avgifter.

Varför finns räntefria smslån?

Räntefria smslån är ingenting som är nytt utan har funnits ända sedan smslånen kom till Sverige under slutet av 2005 och början av 2006. Det är ett sätt att konkurrera med andra långivare om kunder som på det sättet kan låna helt räntefritt första gången de använder sig av en långivare.

Något som däremot inte många känner till är att det är lagstadgat att man som låntagare kan ångra sitt lån inom 14 dagar och då behöver man inte heller betala någon ränta. Det är ett sätt som tyvärr många missbrukar för att kunna låna pengar gratis. Något man bör ha i åtanke är att en del långivare då inte kommer att erbjuda låntagaren några fler lån i framtiden och därför ska man undvika att använda sig av det här.

Det finns helt enkelt gott om olika långivare som erbjuder räntefria smslån så att man inte behöver använda sig av några knep för att hitta ett sådant erbjudande.

 Regler kring marknadsföring för räntefria smslån

Sedan ett par år tillbaka så får man inte längre marknadsföra räntefria smslån som smslån gratis och det är något som många inte förstår. Det är däremot som så att det ger en felaktig bild av själva lånet och många fick då för sig att de inte skulle behöva betala tillbaka pengarna de lånat utan att det skulle vara helt gratis.

Därför så får långivare inte längre marknadsföra räntefria smslån som smslån gratis eller gratis smslån.

Vilka krav gäller för att få ett räntefritt smslån?

Generellt sett är det samma villkor som för vanliga smslån som du hittar på sidan om smslån. Den enda skillnaden som de flesta långivare har som krav för sina räntefria smslån utöver dessa kraven är:

  • Första gången som personen lånar pengar hos långivaren

Utöver detta så finns det inga speciella krav för att få ett räntefritt smslån gentemot att få ett vanligt smslån beviljat.